Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Adoptioneuvonta

Adoptioneuvontaa antavat kuntien sosiaalitoimistot sekä Pelastakaa Lapset r.y. Neuvonta on hakijoille pääasiallisesti maksuton.

Neuvonnan tarkoituksena on valmistella tulevia vanhempia adoptiovanhemmuuden erityishaasteisiin ja pohtia yhdessä, voidaanko näistä haasteista selvitä. Neuvonnassa vastataan sekä hakijoita askarruttaviin kysymyksiin että sosiaalityöntekijää askarruttaviin seikkoihin - sosiaalityöntekijän tehtävänä on toimia adoptiolasten edunvalvojana jo näin etukäteen ja varmistaa vanhempien kyky vanhemmuuteen.

Neuvonta kestää vähintään 6 kuukautta. Ylärajaa ei kestolle ole, se riippuu hakijoista sekä neuvonnan antajan kiireistä ja aikataulusta. Yleisimmin tapaamisia on 5-7, joista yksi on kotikäynti. Jos hakijana on aviopari, he käyvät tapaamisissa yhdessä, ellei sitten sosiaalityöntekijä halua haastatella heitä erikseen.

Leenan sivuilta löytyy enemmän asiaa neuvonnan kulusta.

Neuvontaa PeLalta