Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Haluan adoptoida - mistä lähden liikkeelle?

Katso myös:
Usein kysyttyä
Adoptioprosessin kulku (PowerPoint-esitys)
Ampparin askeleet adoptiotiellä

footsteps

Ota yhteys sosiaalitoimistoosi

Ihan ensimmäiseksi ota yhteys oman kotikuntasi sosiaalitoimistoon. (Yhteystiedot löytyvät puhelinluettelosta ja useimmat myös Internetistä.) Sosiaalitoimisto vastaa kysymyksiisi parhaiten - vaikka pienissä kunnissa vastausten löytäminen voi vaatia heiltäkin salapoliisityötä. Selvitä sosiaalitoimistosta, kuka kotikunnassasi hoitaa adoptioneuvonnan: kunnan oma sosiaalitoimi vaiko Pelastakaa Lapset r.y.

Sossusta ja PeLasta voi tietysti kysellä myös alustavia tietoja. Jos olet esimerkiksi epävarma siitä, sovellutko adoptiovanhemmaksi, nämä tahot antavat kaikkein kattavimmat mielipiteet nimenomaan sinun tapauksestasi.

Tilaa infopaketteja

Kannattaa myös tilata infopaketteja. Jokainen palveluntarjoaja (joka on eri asia kuin neuvonnanantaja) on koonnut jonkinlaisen infopaketin adoptiosta. Infopaketin tilaaminen ei velvoita asiakkuuteen.

Hanki tietoa

Raavi käsiisi kaikki muukin tieto, mikä irti lähtee. Selaile adoptioaiheisia sivuja Internetissä ja käytä hakukoneita. Lue kirjoja. Mitä enemmän tiedät asioista, sitä helpompi on navigoida byrokratian kiemuroissa ja sivistää tietämättömiä.