Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Adoptioperheiden edunvalvonta

eduskunta_yell (10K) Adoptioperheet nähdään yhä joskus yhteiskunnassa erilaisina, etuoikeutetumpina tai vähemmän tarvitsevina kuin "tavalliset lapsiperheet" eli perheet, joiden lapset ovat tulleet perheeseensä syntymän kautta. Varmasti jokainen tätä lukeva adoptiovanhempi kuitenkin tietää, että myös adoptioperheet tarvitsevat yhteiskunnan tukea aivan samoin kuin bioperheetkin: tarpeeksi vapaata töistä hoitaakseen uutta perheenjäsentä ja samalla koko perhettä. Adoptiotuki paikkaa pahimmat epäkohdat, mutta ei suinkaan kaikkia, tärkeitäkään.

Adoptioperheiden perhevapaiden eteen on tehty töitä parikymmentä vuotta, eikä suotta! Eduskunnassa on useita kansanedustajia ja avustajia, jotka tekevät töitä adoptioperheiden saattamiseksi samanarvoiseen asemaan kuin muut lapsiperheet Suomessa. Auta heitä ja kanna kortesi kekoon!

Kirjoita omalle kansanedustajallesi ja mielellään muutamalle muullekin. Varsinkin ensimmäistä kautta istuvat voivat olla tiedon tarpeessa. Sinun ei tarvitse olla erityisen perehtynyt sosiaalipolitiikkaan, vaan voit kertoa ihan omin sanoin, miksi adoptiovanhemmilla pitäisi olla oikeus yhtä pitkään vanhenpainvapaaseen kuin biovanhemmilla (äitiysvapaa + vanhempainvapaa = 263 pv vs. 180 pv) tai miksi joissain tapauksissa hoitovapaa olisi perusteltu, vaikka lapsi olisi 3 vuotta täyttänyt. Kolmantena asiana on esillä 7 vuotta täyttäneiden lasten adoptoivat, jotka eivät nyt saa päivääkään vanhempainvapaata. Rohkeasti laittamaan sähköpostia tai soittamaan!

Kansanedustajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@eduskunta.fi. Jos et tiedä, kenelle kirjoittaisit, kaikkien kansanedustajien (avustajien) tavoittaminen käy myös helposti lähettämällä postia osoitteeseen eduskunta@eduskunta.fi.

Lisätietoa aiheesta ja muusta edunvalvontaan liittyvästä saat Adoptiolasten Vanhempien sivuilta klikkaamalla linkkiä Edunvalvonta.