Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Tarkistettu ja päivitetty 21.02.2005

Infot ja neuvonta

Tööt

Koko maassa odotusaika neuvontaan vaihtelee muutamasta viikosta puoleentoista vuoteen. Monet pienet paikkakunnat pystyvät tarjoamaan neuvontaa nopeastikin; ruuhkat ovat pahimmat pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Keski-Suomessa odotusajat ovat ihan inhimillisiä, 3-4 kuukautta.

Pääkaupunkiseudun PeLassa joutuu alkuinfoon pääsyä odottelemaan n. 2-3 kuukautta, jonka jälkeen on suunnilleen samanmittainen odottelu ennen ensimmäistä neuvontakertaa. Yhteensä ensimmäisestä yhteydenotosta ensimmäiseen neuvontakertaan voi siis vierähtää n. puoli vuotta (alkuvuosi 2005).

Espoon kaupunki ei ota lainkaan uusia adoptioasiakkaita vaan ohjaa kaikki PeLalle. Vanhojen asiakkaiden uudet neuvonnat hoidetaan joissain tapauksissa.

Helsingin kaupungin neuvontaan on 1-1,5 vuoden jono (alkuvuosi 2004).

Tampereen PeLassa oli perhelomakkeen palautuksesta ensimmäiseen neuvontaan n. 3 kk kesällä 2004.

Turun kaupungin neuvontaan on esikoista hakeville n. vuoden mittainen jono (syksy 2004), jopa pidempi. Neuvontaan ei välttämättä oteta muita - toista, kolmatta etc. lasta hakevat eivät ehkä saa neuvontaa. Jotkut ovat saaneet, toiset on käännytetty pois.

Jyväskylän PeLa:n alkuinfoon on päässyt n. 3-4 kuukauden kuluessa yhteydenotosta (syksy 2004).

Seinäjoella Jyväskylän PeLa on perinyt neuvonnan hoitamisen kaupungilta vuodenvaihteessa 2004. Jonot ovat pitenemässä; 2003 povattiin puolta vuotta, nyt menee yli.

Pohjois-Suomessa pääsee Pelan alkuinfoon ja neuvontaan varsin pian, mitään jonoja ei Pohjois-Suomen Pelassa tällä hetkellä ole. Oulussa kaupunki antaa itse kv-adoptioneuvonnan ja Pela hoitaa kotimaiset. (syksy 2005)

Adoptiolautakunta

Syksyllä 2005 tilanne on se, että luvan saa n. kuukaudessa.


HUOM!
Nämä tiedot perustuvat "huhupuheisiin", eli ihmisten omiin ilmoituksiin kokemistaan odotusajoista, sekä mediasta poimittuihin tietoihin. Tiedot voivat siis olla vanhentunteita, "puolueellisia" tai muuten virheellisiä. Missään nimessä ne eivät voi ennustaa tulevaisuutta. Ajantasaisimmat tiedot saat ottamalla yhteyttä neuvontaa antavaan tahoon.
Kerro omasta kokemuksestasi sähköpostilla osoitteeseen mailto:akkanen (ät) ampiaisakka piste com.