Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Intia-adoptio

Intiasta tulee kaikenikäisiä erityistarpeisia tai sairaita lapsia. Vuosina 1985-2003 saapui Intiasta Suomeen n. 100 lasta.

Interpedian toinen kontakti hyväksyy hakijoiksi lapsettomia aviopareja, mutta myös yksilapsisia perheitä, ja vaatii hedelmättömyystodistuksen; toinen kontakti (FFC) hyväksyy lapsettomat, lapsiperheet sekä yksinhakijat. Vanhemman ja lapsen ikäeron ei pitäisi ylittää 43 vuotta.

Nimeäminen saattaa tulla nopeastikin, jopa parissa kuukaudessa, mutta nimeämisen jälkeen joutuu hakumatkaa odottamaan n. puoli vuotta. Hakumatka kestää n. viikon; poikkeustapauksissa palvelunantajan edustaja voi noutaa lapsen. Adoptio vahvistetaan Suomessa.

Intia-adoption kokonaiskustannukset ovat n. 6000-6500 euroa.

Intian tilanne on tällä hetkellä hieman ongelmallinen, ilmeisesti lähinnä selkiytymättömien adoptiokäytäntöjen vuoksi. Oikeudenkäyntiä varten on vaikea saada päivämääriä jne. On erityisen tärkeää tarkistaa tilanne palveluntarjoajalta (IP) ennen kuin päätyy Intiaan kontaktina.

Intia-linkkejä

Interpedian Intia-sivu

Intia-adoptioperheiden tapaaminen Muurlassa 2003