Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Kolumbia Kolumbia-adoptio

Kolumbiasta oli tullut Suomeen vähän yli 300 lasta vuoteen 2000 mennessä.

Kolumbia on yksi niistä harvoista maista, joista on mahdollista saada hyvinkin pieni, jopa parin kuukauden ikäinen lapsi - tosin vain, jos on itsekin nuori, sillä alle 2-vuotiaita nimetään vain alle 35-vuotiaille vanhemmille (tarkka ikäraja riippuu kontaktista). Kolumbiasta tulee myös sisaruksia. Etniseltä taustaltaan lapset ovat erittäin monenkirjavia (kirjaimellisesti!).

Kolumbiaan suuntautuessa kannattaa olla nuori, lapsettomuushoidoissa epäonnistunut, hyvätuloinen, uskonnollinen perhe. Mitä paremmin sopii näihin raameihin, sitä nuorempi lapsi on mahdollista saada, noin karkeasti sanoen. Yksinhakijoille osoitetaan pääsääntöisesti vanhempia lapsia.

Kolumbian adoptioita leimaavat paikallisten kontaktilastenkotien vaatimukset, jotka ovat kaikki hieman erilaisia. Lisäksi sekä Helsingin kaupungilla että Interpedialla on kontaktina ICBF, joka on kaikista maan adoptioista vastaava viranomainen. Tällä hetkellä Kolumbian yksityisiin lastenkoteihin ei oteta lainkaan hakemuksia, ja valtiollisenkin kontaktin odotusaikojen odotetaan pidentyvän yli 2 vuoden mittaisiksi.

Kolumbia-adoption kustannukset ovat varsin korkeat (Interpedian arviot 10 000-16 000 euroa kontaktista riippuen), mutta myös siihen myönnettävä adoptioavustus on korkeimmassa kategoriassa. Lapset haetaan Kolumbiasta ja adoptio vahvistetaan paikan päällä; hakureissuun menee useampia viikkoja.

Kolumbialinkkejä

Kolumbia-adoptio Interpediassa

Kolumbia-adoptio Helsingin kaupungin sos.virastossa

Tättärän Kolumbia-adoptiosivut