Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Thaimaa Thaimaa-adoptio

Thaimaasta on saapunut Suomeen useampi sata lasta; vuoteen 2000 mennessä yhteensä 253, ja tahti on vain kiihtynyt.

Vaatimukset vaihtelevat kontaktista toiseen. Yleisesti ottaen hakijoiden tulee olla joko 25 vuotta täyttäneitä aviopareja tai (alle 45-vuotiaita) yksinhuoltajia. Avioparit voivat saada hyvinkin pieniä lapsia, yksinhuoltajille osoitetaan leikki-ikäisiä. Perheessä saa olla ennestään lapsia, mutta silloin helpottaa, jos on valmis vastaanottamaan erityistarvelapsen.

Interpedian kontaktit ovat FFAC ja DSDW. Pelan kontaktit ovat DSDW sekä Holt Sahathai Foundation, josta tulee erityistarvelapsia. DSDW kuuluu myös Helsingin kaupungin kontakteihin; lisäksi heillä on Thai Red Cross.

Palveluntarjoajilla on kontakteille vuosittaiset kiintiöt; nyt (syyskuussa 2007) ovat 2007 kiintiöt täynnä. Erityistarvelapset ja vanhemmat lapset eivät ole hakemuskiintiön piirissä.

Odotusajaksi PeLa arvioi DSDW:n osalta 1,5-3 vuotta, ennenkuin lapsi on kotona, mutta Holt Sahathai on ainakin toiminut nopeammin ja lapsitieto tulee jo muutamassa kuukaudessa. Yksityisillä kontakteilla (eli muut kuin DSDW) saattaa lapsitiedon jälkeen joutua odottamaan useamman kuukauden ennen hakumatkalle pääsyä. Adoptio vahvistetaan Thaimaassa n. vuoden, puolentoista kuluttua lapsen kotiintulosta, mutta sitä varten ei tarvitse matkustaa Thaimaahan.

Interpedia arvioi Thaimaa-adoption kustannuksiksi n. 5300-6600 euroa, kontaktista riippuen.

Thaimaa-linkkejä

Thaimaa-adoptio PeLassa

Thaimaa-adoptio Interpedialla

Thaimaa-adoptio Helsingin kaupungilla

Thai-piirin sivut

Thaimaa-adoptioaiheinen keskustelupalsta