Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Venäjä-adoptio

Venäjältä tulee n. 1-9-vuotiaita lapsia. N. 3-6-vuotiaista pojista voi saada esityksen nopeastikin, jolloin odotusajat ovat muutamasta viikosta tai kuukaudesta puoleen vuoteen. Myös pienempiä poikia tulee, ja heidän kohdallaan puhutaan n. 6kk:n - 1v:n odotusajoista. Tyttöjä saa odottaa vähän kauemmin, jopa 2 vuotta tai ylikin. Venäjältä tulee myös sisaruksia.

Adoptoivien vanhempien tulee olla yli 25-vuotiaita. Yksinhakijat hyväksytään, mutta heille esitetään vanhempia ja/tai erityistarpeisia lapsia. Perheessä saa olla lapsia ennestään.

Venäjällä voidaan adoptoida 4 eri kohteesta: Pietarista, Karjalan tasavallasta, Leningradin hallintoalueelta sekä Tsheljabinskista. Jokaisella lapsella on ns. päädiagnoosi sekä lukuisa joukko muita diagnooseja. Osa näistä ei pidä paikkaansa, taikka ne on annettu jossain vaiheessa lapsen lastenkotiaikaa eikä poistettu sairaskertomuksesta. Lapsilla saattaa olla todella vaikeitakin diagnooseja, joista osa ei Suomessa tutkittaessa enää pidä paikkaansa.

Adoptioluovutusten syynä on useimmiten vanhempien päihde- ja/tai mielenterveysongelmista johtuva kyvyttömyys huolehtia lapsesta. Pienillä lapsilla on yleensä ollut terveydellisiä ongelmia, vanhemmilla voi olla pienempiä "vammoja" tai ongelmia kuten karsastusta, likinäköisyyttä etc. Kaikilla lapsilla yleisin diagnoosi on psykomotorisen ja puhekehityksen viive.

Venäjältä adoptioitaessa tehdään 3 matkaa: katsomis-/tutustumismatka (jonka jälkeen lapsiesitys joko hyväksytään tai hylätään), oikeudenkäyntimatka sekä hakumatka. Tähän prosessiin (katsomismatkasta hakumatkaan) menee aikaa noin 2-4 kuukautta.

Pelastakaa Lapsien kokonaiskuluarvio Venäjältä adoptoitaessa on 8400-9500 euroa.

Venäjä-linkkejä

Pelan Venäjä-sivu

Leenan adoptiosivut (Leenalle kiitos tämän sivun tiedoista!)