Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Ampiaisakan Adoptiosivujen ensimmäinen vuosi

Bee happy!

15.1.2004

Ampparisivujen tarina alkoi vähän yli vuosi sitten - tai oikeastaan lähes kaksi vuotta sitten, jos lasketaan alustavat pohdinnat. Ampiaisakka surffasi (silloinkin) innokkaasti netissä etsien tietoa adoptiosta ja löysikin monia adoptioaiheisia sivustoja, sekä suomalaisia että ulkomaisia. Verkkoklinikan adoptiopalstalle Ampiaisakka löysi tiensä varsin pian ja alkoi lukea palstaa säännöllisesti.

Pian hän huomasi, että samat kysymykset toistuivat palstalla varsin usein: Mihin otan yhteyttä, jos haluan adoptoida? Voinko adoptoida, vaikka minulla ei ole miestä? Voinko adoptoida, vaikken ole rikas? Voiko adoptoida monta lasta kerralla? Paljonko adoptio maksaa? ...ja niin edelleen. Ihan fiksuja kysymyksiä, sellaisia, mitä jokainen miettii adoptiotaipaleelle lähtiessään. Palstan vakituisporukka vastaili kysymyksiin kärsivällisesti kerta toisensa jälkeen, ja pian Ampparikin oppi useimmin toistuvat kysymys-vastausparit ulkoa. Tästä syntyi ajatus kirjata ne ylös webbisivuksi, jonne kysyjät voisi opastaa saamaan tietoa, tai jonka he ehkä löytäisivät netistä ihan itse. Kun Ampiaisakalla kerran näppäimistö pysyy sormissa, hän päätti kirjoittaa sivun itse.

Kun sivu oli valmis, se piti tietenkin julkaista. Ensimmäinen versio kysymyspalstasta julkaistiin muistaakseni tammikuussa 2003 Tättärän adoptiosivuilla - Amppari oli aivan onnesta soikeana siitä, että hänen suuresti ihailemansa nettipersoona Tättärä suostui auttamaan smile (1K). Sivua käytiin lukemassa innokkaasti, ja Verkkiksen väki antoi paljon hyödyllisiä kommentteja, joiden avulla vastauksia voitiin parantaa.

Ampparisivut Geocitiesillä kesällä 2003

Hyvin pian tuli aika siirtää sivut paikkaan, jossa Tättärä-parkaa ei tarvinnut jatkuvasti vaivata päivityksillä. Ampiaisakka otti käyttöönsä Yahoo!:n tarjoaman ilmaisen Geocities-kotisivutilan ja perusti kokonaan oman sivuston, jonka nimeksi tuli Ampiaisakan Adoptiosivut. Sivut ladattiin nettiin 13.1. ja niiden osoitetta jaettiin aluksi vain Ampiaisakan lähipiirille. Varsinaisesti sivusto julkaistiin 15.1.2003, jolloin Ampiaisakka laittoi Verkkoklinikalle kutsun käydä katsomassa ja kommentoimassa. Julkistamispäivänä pääsivu ladattiin yli viisikymmentä kertaa! Pääsivun lisäksi sivustolla oli ensin vain kaksi sivua: Usein kysyttyä ja Adoptioperheen saamat tuet. Jälkimmäisen Ampiaisakka sutaisi kokoon vain siksi, että on noloa omata sivusto, jossa on pääsivun lisäksi vain yksi sivu!

Geocities-sivusto eli aktiivisesti vajaan puoli vuotta. Jo ennen kesää Amppari oli kerrassaan nyppiintynyt sivuilla hyppiviin mainoksiin ja Yahoo!:n tarjoamien hallintamahdollisuuksien vähäiseen kirjoon. Geocities oli hyvä paikka opetella, mutta pystyäkseen kehittymään sivusto tarvitsi uuden kodin. Niinpä Ampiaisakka hyppäsi tuntemattomaan ja rekisteröi ampiaisakka.com-nimisen domainin 2.5.2003 Dreamhostin välityksellä, josta oli kuullut kehuja. Sivut muuttivat samantien Dreamhostin palvelimelle, josta ne löytyvät tälläkin hetkellä. Geocities-sivu on yhä paikallaan, mutta vain ohjaamassa liikennettä nykyiseen paikkaan.

Tämä on ollut melkoinen vuosi. Kävijämäärät ovat kasvaneet alkuaikojen parista, kolmesta ihmisestä päivässä noin kymmeneen, mutta samalla sivujen latausmäärät ovat, yksittäisten sivujen lisääntyessä, kasvaneet paristakymmenestä latauksesta pariin sataan päivässä. Olen oppinut todella paljon nettisivujen tekemisestä, ja tätä taitoa voin hyödyntää töissäni. Olen tutustunut sivujen välityksellä vaikka kuinka moniin mahtaviin tyyppeihin. Ja toissapäivänä tapasin ensimmäistä kertaa Tättärän!

Haluaisin kiittää teitä, rakkaat lukijat, tästä ensimmäisestä vuodesta. Kommenttinne, tiedonjyväsenne, myötäelämisenne, kiitoksenne ja se, että kerta toisensa jälkeen palaatte lukemaan sivustoa ovat olleet Ampiaisakalle ihana yllätys ja paras lahja.