Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Mikä on PeLan alkuinfo?

Pelastakaa Lapset r.y. järjestää infotilauksia adoptiota tai sijaisvanhemmuutta suunnitteleville. PeLan adoptioneuvonta ei voi alkaa ennen kuin infossa on käyty. Kuntien itse järjestämällä neuvonnalla sen sijaan ei ole mitään virallista yhteyttä näihin infoihin, vaikka ne hyödyllisiä ovatkin. Infoon voi mennä, vaikka ei olisikaan menossa PeLalle neuvontaan.

Infotilaisuudet järjestetään paikallisessa PeLan konttorissa tai jossain muussa, isommassa tilassa, jos tarvetta on. Siinä Helsingin tilaisuudessa, jossa itse kävin, oli läsnä nelisenkymmentä ihmistä, joukossa muutama lapsi. Tarjolla oli kahvia ja mehua ja keksiä. PeLan puhuja esitteli ensin hieman PeLan historiaa ja toimintaperiaatteita, ja sitten käytiin läpi adoptioprosessin kulkua ja muita adoptioon ja sijaisvanhemmuuteen liittyviä asioita. Lopuksi kaikille halukkaille jaettiin perhelomakkeet, joilla voi hakea PeLan adoptioneuvontaan.

Tilaisuus oli mielestäni hyvä yleisluontoinen katsaus adoptioasioihin ja siellä selvisivät esimerkiksi viimeisimmät jonotustiedot ja aika-arviot eri kohdemaista. Tosin netistä tietoa hakemaan tottuneelle uuden tiedon määrä jäi varsin vähäiseksi.

Infotilaisuuksiin on joillain paikkakunnilla pitkät jonot, ja niihin pääsyä täytyy odottaa jopa puoli vuotta.