Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Adoptioprosessien "rajoitukset"

Sivut kääntyyVuonna 2004 ja 2005 tapahtui muutoksia Suomen adoptiokentässä: adoptiolautakunta sai ensimmäisen palkallisen työntekijänsä ja neuvonnanantajien (varsinkin Etelä-Suomen Pelan) jonot kasvoivat niin pitkiksi, että jotain oli tehtävä. Nämä kaksi tekijää yhdessä vaikuttivat siihen, että adoptioprosesseille alettiin asettaa tiukempia rajoituksia ja käytäntöjä alettiin seurata tarkemmin. Alla ovat listattuna ne käytännöt, joita neuvonnanantajat ja lautakunta seuraavat. Kuntien sosiaalitoimet seuraavat varmaan perässä joissain muissakin kuin mainitussa asiassa, koska jonot kasvavat kaikkialla.

Lisäksi on merkkejä ilmassa, että sisarusadoptiolupia myönnettäisiin entistä nihkeämmin ja että useamman kuin kolmen lapsen adoptoimista "hellästi vastustettaisiin". Lautakunta on myös tutkaillut tarkemmin suurperheiden (yli 3 bio- tai adoptiolasta) sekä iäkkäämpien vanhempien (yli 40-45 vuotiaiden) tilannetta lupaa harkitessaan.