Surinaa
Takaisin pääsivulle

Adoptiota harkitsemassa Adoptiotietoutta Adoptiovanhemmat Adoptioyhteisö Adoptoidut Artikkelit Byrokratiat Juttua adoptiosta Kun tuttu adoptoi Prosessi ja odotus Uutiset
Vieraskirja Sivukartta Tietoa tästä sivustosta
akkanen (ät) ampiaisakka piste com Kuka on Ampiaisakka?

Tutkimuksia adoptiosta

Adoptiolasten kielenkehitystä on logopedian alan pro gradu -työssään tutkinut Johanna Lunkka, "Adoptiolasten kielenvaihto ja käsitteiden hallinta" (Helsingin yliopisto).

Pro Gradu -työ yksinadoptoivista. Anu Talvikoski. 2004.
Kansainvälinen adoptiotoiminta Suomessa vuosina 1970-2000. Parviainen Heikki. Väestöliitto, Väestöntutkimuslaitos 2003. (kirjaviite)
Ottolapsineuvonta : opas ottolapsineuvonnan antajille. Sosiaali- ja terveysministeriö, Edita. 1998. (kirjaviite)
Kansainväliset adoptiolapset ja koulu; Leila Pölkky-Pieskä 2002.
Adopted Children in the Early Childhood Classroom; Judith E. Stroud, James C. Stroud, and Lynn M. Staley. 1999. (lyhennelmä artikkelista)
Tietoa Femmie Jufferista, joka on tutkinut mm. kansainvälistä adoptiota ja kiintymyssuhteen muodostumista adoptioperheissä. Sivulta on linkkejä Jufferin tutkimuksiin.
Does adoption affect subsequent fertility? Lamb EJ, Leurgans S. Am J Obstet Gynecol 1979 May 15;134(2):138-44. Tutkimus siitä, vaikuttaako adoptio hedelmällisyyteen - vastaus siihen ikuiseen "No kyllä teille nyt tulee se omakin lapsi kun alatte adoptoida!" ;)


Osallistu tutkimuksiin adoptiosta!